6-A sınıfı öğrencilerimiz ile yaptığımız İstanbul gezimizde Rahmi M. Koç Müzesi,Minyatürk ,Piyerloti ve Eyüp Sultan ziyaretlerinde bulunulmuştur.

Rahmi M. Koç Müzesi İstanbul’un Hasköy semtinde, Haliç kıyısında bir sanayi müzesidir. İşadamı Rahmi Koç’un desteği ile açılmış müze, Türkiye’de sanayi, ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müzedir. Müzenin bünyesinde barındırdığı eserleri ile olduğu kadar bulunduğu konum itibari ile de İstanbul’un eşsiz manzarasına sahiptir. İslam peygamberi Muhammed’i Mekke’den Medine’ye göç ettiği zaman evinde ilk misafir eden sahabenin isminin verildiği Eyüp’te Eyüp Sultan Camii; cami olmasının ötesinde kutsal bir ziyaret yeridir.

Bu kadar çok kabir, türbe, lahit başka bir camide iç içe geçmemiştir. Serviler ve mezarlıklar cami çevresini uhrevi bir mekân yapar. Necip Fazıl, Fevzi Çakmak, Ferhat Paşa, Mehmet Paşa,Siyavuş Paşa, Beşir Fuat, Ahmet Haşim, Ziya Osman Saba, Sokullu Mehmet Paşa burada yatmaktadır.Piyerloti’den seyredilen İstanbul manzarasının gece görünümünün keyfide bir başkadır.

[gdl_gallery title=”6a-istanbul-gezisi” width=”IMAGE_SRC” height=”IMAGE_HEIGHT” ]